Friday, 14 November 2008

Untuk Kita Aje!



Hehehe..rupanya ada surprise kat sekolah cik dina arini..bukan untuk cikgu- cikgu ye, tp untuk murid- murid..sbb tu ada ayat 'untuk kita aje!' yang digantung sekitar dalam dewan sekolah..crew astro ceria datang..(bukan nak promote @ banggakan mereka ye..) saja sekadar suka- suka..

Memang dah dalam jadual diaorang untuk datang ke sekolah- sekolah berjumpa dengan murid- murid..dan yang pastinya mesti la ada tukang menghiburkan budak- budak tu! siapa lagi kalau bukan 'uncle aznil'..hushh bukan main lagi budak- budak ni..

Semua angkat tangan nak jawab soalan..kalau cikgu tanya dalam kelas bukan main lagi duduk diam..nak kena ni! Tu lah budak- budak..memang tengah zaman diaorang..nak main je..zaman
cik dina kecik- kecik dulu takde astro- astro ni..tengok je lah katun ape yang duk tayang kat tv tu..(eh, minat katun ke 'saya'??) dulu- dulu susah..pegi sekolah pun bawak bekal, abah bagi duit belanja 50sen..budak sekarang, dalam poket tu mesti lebih dari seringgit..subhanallah..Allah bagi rezeki yang melimpah ruah..jadi kena la bersyukur!


Disebabkan hari last sekolah, cikgu siti n cikgu ani (kak ani la tu hehe) dah menghidangkan juadah istimewa..cewahh.kami semua makan laksaa! Bila makan laksa je, cik dina mesti ingat kat kampung..kalau sarapan tu, boleh makan laksa je..( tak kembung pulak perut ni ) Kita tengok gambar je lah..



































~ selamat bercuti ~

4 comments:

goooooood girl said...

your blog is so good......

mus said...

aznil dah dekat2 setengah abad kut ... ,macam baya anak2 dara ni je... Atau anak2 dara ni macam baya Aznil? SEKADAR BERGURAU, SENYUM, gitu.

Tulip said...

amboii seronok tgk cikgu dina :D

x bgambaq dgn paknil kerrr? hehehe

eL^Deena said...

hehehe..xmau enter prame laa cik tulip oii..nanti cikgu plak yg lebih ahaks!