Friday, 19 June 2009

hari ini


meja sape ni yang bersepah?? sibuk ek ??

Memang sangat sibuk..sebab hari ni 'Hari Terbuka' kat sekolah a.k.a Hari Mengambil Report Card..macam kita dulu- dulu laa..Kalau dapat nombor 1, 2 @ 3..seronok la. Nampak mak abah datang je sekolah, hati jadi berbunga- bunga. Sebab rasa tak sabar nak suruh cikgu tunjuk report card 'saya' yang sangat cantik dengan pen yang berwarna biru. Itu kisah dapat nombor 1, 2 @ 3...

Bila dah masuk sekolah menengah..report card pun mula dah jadi macam warna 'pelangi'..huhuhu. Bila tiba hari pengambilan buku laporan..kecut perut, ketar lutut, pecah peluh..semua nyer ada. Sebab dah terbayang soalan- soalan yang akan kena tanya bila balik rumah..( dulu duk hostel..mesti assume cerdik punya la..sebab waktu study teratur..yeke?? )Takde lah...atas kemahuan masing- masing jugak. Kalau dah selalu je nak 'fly' ( bahasa budak hostel yang suka ber'terbangan' kat shopping complex )..payah laa..



nota hujung : rasa macam nak sambung cerita 'fly' dari hostel..nantilah!

2 comments:

saya ... :-D said...

eeerrr... ya macam pernah tengok ... tapi sebelum tu awek kat belakang yang tekun buat keje tu sapa nama?

eL^Deena said...

ooo..yg tu cikgu tengah sibuk buat lesson plan..