Saturday, 22 May 2010

Biarku Menjadi Lilin

Biarku menjadi lilin
Memberikan cahaya
Terangi sekeliling dengan diri terbakar
Tak siapa yang sedar
Disaat kegelapan rela aku berkorban
Demi satu harapan

Biarmasa berlari
Dan kau terus mendaki
Aku tenang disini dengan sabar menanti
Tanpa dendam dan benci
Andainya kau terjatuh terluka dan tersungkur
Ku rawat biar sembuh

Aku tak kan bertanya
Apakah nanti balasannya
Setiap pengorbanan setiap pemberian
Demi satu ikatan

Keikhlasan dihati
Walaupun kau ragui
Pada suatu masa dan suatu ketika
Akan ketara jua

Biarku menjadi lilin
Memberikan cahaya
Saat kau kesepian saat kau kegelapan
Kurela menerangkan
Aku senang begini dapat terus berbakti
Dengan cara sendiri...............





Sambutan Hari Guru Peringkat sekolah...21 May 2010, bersamaan hari Jumaat. Lambat seminggu. Takpe lah. Janji sambut jugak. Sebab dah memang ada dalam takwim. Perlu ada Majlis Sambutan ni ye. Jadi..cikgu la yang beruntung nya hari tu..





Hadiah pun lebih banyak dari tahun- tahun lepas..dapat sponsor lebih..credit to En Saad sebab tolong dapatkan sponsor- sponsor ni..anugerah yang dibuat pun banyak. Tahniah kepada yang berjaya 2009!!





Disebabkan majlis mula agak lambat, ye la kan..hari Jumaat..orang lelaki sibuk dengan solat Jumaat..semua nya terpaksa diganjakkan..DAN sesi sukaneka dan permainan perlu ditangguhkan pada minggu depan..hanya senamrobik berbaju kurung saje dapat buat. huhuhu..


Walau macam mana pun..alhamdulillah..cuaca petang tu pun baik..cerah. Tak hujan macam selalu..dapat la jalankan majlis dengan sempurna..

SELAMAT HARI GURU 2010 !

'Guru Pembina Negara Bangsa'

6 comments:

basikal letrik said...

wah...cantiknya baju. jelesnye. kak yus dah kurus la skrg ni. ada jgk bdk ngajak g sana ari jumaat br ni. tp ecah xg sbb mesti ada yg xsuka ecah g sana. huhuhu....

Naz-Segalanya disini said...

alah..lawonye baju dia..jeles nih..akk dpt x anugerah?bestnya dpt bnyk sponsor..kami sponsor sendiri

cik dina said...

ecah : bakpe nyer dok mari..mari je lerr..k.yus mmg dh kurus sgt..57kg dah ler ni iye..i je xkurus2 lg..:(


nazz : cantik ek?? hehe tq. sponsor tu pun cikgu saad carikan..dia dh biasa..dulu dari sek besar..

Myni said...

mana baju kak ni tak sampai-sampai lagi ni. siti kata dah beli. tak sabar nak pakai baju pink tu jgk, biarpun bkn kat sk2pj. hehehe

Anonymous said...

laaa..mana nak tau..siti dh pos ka belum kak ni??? nanti sy tanya dia semula. alahh..pakai kt sek lain pun xpa..bukan kat kain tu ada cop sk2pj pun :P

catz said...

salam,

cantiknya baju..
selamat hari guru (dah terlambatt..hiks).belated.

cik dina,

kami nak pi water rafting around july..dalam 10/11/0r 12 hb julai.
jom...